Hvorfor plantelys?

Hvorfor plantelys?

Hvorfor plantelys?

Vi snakker ofte og gjerne om plantelys og hvor bra det er for dyrking innendørs – spesielt i den mørke årstiden. Her viser vi hvorfor vi lovpriser det ekstra lyset som gjør plantene dine sterke, friske og glade!

I butikken vår i Vestby har vi to fantastiske vinduer med stort lysinnslipp. Vindusrutene går fra gulv til tak og gir oss den vakre morgensolen. Her har vi gode forutsetninger for å dyrke våre egne grønnsaker. Som et supplement til det naturlige lyset har vi dessuten alltid plantelys. For å vise hvor stor forskjell plantelyset gjør, utførte vi en test!

nelson_garden_Why_should_I_use_grow_lights___blog_post_image_2.jpeg

Slik gikk testen til

Den 20. august sådde vi pak choi og salat i fire minidrivhus med seks planteplugger i hver. To av minidrivhusene fikk stå et par desimeter under en LED-lampe for dyrking som var tent 16 t/døgn. De to andre minidrivhusene fikk stå på bordet ved siden av, bare noen meter fra glassveggen.

I slutten av august var dagene betydelig kortere enn i juni, men med det solrike og fine været virket det likevel som et sted med rikelig lys. 16 dager senere – den 5. september – kunne vi imidlertid se betydningen av plantelys.

nelson_garden_Why_should_I_use_grow_lights___blog_post_image_3.jpeg

På 16 dager hadde frøene som hadde stått uten plantelys, spiret og dannet små, spinkle planter der de første karakterbladene nettopp hadde vist seg.

På disse 16 dagene hadde frøene som hadde stått med plantelys, spiret og vokst opp til små, kompakte miniplanter med henholdsvis pak choi og salat.

Vi kunne også se en betydelig forskjell i plantenes rotsystem. De større plantenes røtter hadde begynt å ta seg utenfor pluggen og så sterke og friske ut, mens de mindre plantenes røtter fortsatt holdt seg inne i pluggen.

nelson_garden_Why_should_I_use_grow_lights___blog_post_image_4.jpeg

Konklusjon – så viktig er plantelys

Det går bra å så og dyrke innendørs mesteparten av året, uansett om du dyrker med eller uten ekstra belysning. Plantelyset vil imidlertid alltid gjøre stor forskjell, ikke bare for hvor raskt plantene vokser, men også for hvor bra de har det. Planter som trives, er sterke planter!

nelson_garden_Why_should_I_use_grow_lights___blog_post_image_6.jpeg

Tilbake til bloggen